A kivilágítása után környezetének megújításával folytatódik a pécsi tévétorony 2019 elejéig tartó mintegy 450 millió forintos turisztikai fejlesztése - tájékoztatta Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere és Hoppál Péter, a város és térsége fideszes parlamenti képviselője szerdán az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a baranyai megyeszékhely egyik legkedveltebb, a Misina-tetőn található látványossága tavaly kapott korszerű LED-es világítást, a napokban pedig átadták a munkaterületet az európai uniós pályázati forrásból finanszírozott projekt második ütemének megvalósítására hivatott kivitelezőnek.   

A munkálatok során egy használaton kívüli épület rekonstrukciójával információs pontot, kiállítóteret, kávézót, jégpályát és minigolfpályát alakítanak ki. Emellett utakat, járdákat, buszfordulót újítanak fel, padokat helyeznek el és egyebek mellett játszótereket építenek - sorolták. Hozzátették: a közbiztonságot térfigyelő kamerák felszerelésével növelik.   

Hangsúlyozták, a pécsi önkormányzat célja, hogy e beruházással bővítse turisztikai kínálatát, folytassa az állatkert modernizációjával megkezdett, a mecseki városrészt érintő attrakciók fejlesztését.   

A tévétorony a kivitelezés ideje alatt is látogatható, gyalog, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt megközelíthető - olvasható Páva Zsolt és Hoppál Péter közleményében.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 063 126 megtekintés

Videó: 48 284 865 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919247

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh