Először tart közös táncestet a Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes, amelyre május 14-én kerül sor a pécsi Kodály Központban.

Az 1960-ban alapított Pécsi Balett társulata Földi Béla új, sodró lendületű Footsteps című alkotásával lép színpadra - írta a Pécsi Balett és az egyetem az eseményről szóló, az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában. Hozzátették: a pécsi egyetem hallgatóiból és munkatársaiból 2011-ben alakult PTE Táncegyüttes a zenés filmek világába kalauzolja el a nézőket az 1900-as évektől napjainkig, Hollywoodtól Erdélyig, Anthony Hopkinstól Michael Jacksonig.   

Kiemelték, az egyetemi produkcióban szerepet kapnak a Pécsi Parkinson Betegek Egyesületének táncosai, a Gandhi Hagyományőrző Együttes, továbbá a PTE-n tanuló két énekes, Balambér Tamara és a nigériai Samuel Akinola is.   

Az est háziasszonya Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas művész, a Pécsi Balett ügyvezetője, valamint Bánkyné Perjés Beatrix táncművész, a PTE Táncegyüttes vezetője, a Táncoló Egyetem projektvezetője lesz - jegyezték meg.   

Kitértek arra is, hogy a Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes együttműködése nem új keletű, az egyetem és a Pécsi Nemzeti Színház hosszú évek óta stratégiai partnerek, a korábban a teátrum tagozataként, ma már függetlenként működő Pécsi Balett komoly mentori tevékenységet biztosított, biztosít az együttesnek.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 074 845 megtekintés

Videó: 48 303 661 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921115

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh