Utánpótlás csapatunk az 5 csapatos mezőnynek megrendezett regionális pontvadászatban az utolsó fordulóban lépett pályára. Az már a múlt hónapban megrendezett fordulóban eldőlt, hogy az ötös fogat elején a Szeged gárdája végzett, miután minden mérkőzését megnyerte. A záró etapban Miltnerék számára a második hely megszerzése volt a cél, melyet bebiztosíthatták volna, ha mindkét mérkőzést megnyerik.

I. mérkőzés

Zala Volán TE – Komlói Bányász Sport Klub

80 – 56 (22-16; 19; 21; 18-4; 21-15)

Legjobb dobók:

KAKÓCZ KATA 18/12, BALÁZS REGINA 12, Farkas Mercédesz 10, Szabó Nóra 9, Miltner Szandra 5, Perleczky Boglárka 2, Csertán Csenge

Csapatunk az első mérkőzésen lépett pályára a tornán, melyet egy hosszú utazás előzött meg. Szerencsére jól sikerült a bemelegítés, így a fásultság jelei nem látszottak a komlói játékosokon. Az első 2 negyedben nagyszerűen tartották magukat lányaink, melyhez Kakócz pontos távoli dobásai is kellettek. Sajnos a 3. negyedre elfogyott a lendület, kezdett elhúzni a Zalaegerszeg, mely szinte minden dobását a gyűrűbe jutatta. A 4. negyedben csapatunk célja a 20 ponton belüli vereség elkerülése volt, mivel az első fordulóban 20 ponttal nyert a KBSK. Sajnos nem sikerült 20 ponton belül tartani a hátrányt, elfáradtak a lányok, nem ültek a dobásaik. A 24 pontos vereség azt jelentette, hogy Balázsék lecsúsztak a második helyről.

II. mérkőzés

Komlói Bányász Sport Klub – Kaposplast Mágusok

59 – 62 (18-11; 13-14; 21-17; 7-20)

Legjobb dobók:

BALÁZS REGINA 20, KAKÓCZ KATA 17/9, SZABÓ NÓRA 8, Miltner Szandra 6, Csertán Csenge, TÓTH FANNI 4-4, Perleczky Boglárka, Szigeti Dalma, Topp Dóra, Farkas Mercédesz

Jól indult a találkozó a komlói játékosok szempontjából. Sorra estek be a dobások, jól védekeztek, labdákat szereztek, a palánk alatt lepattanók megszerzésében is korlátlan urak voltak. Ebben főleg Balázs jeleskedett. Tóth Fanni is sorra betalált, Pap Gergely segédedző bíztatta is a lányokat, hogy passzoljanak bátran „Tottikának”. Az első 3 negyed nagyon jól alakult a KBSK számára, azonban a záró negyedben mintha megtört volna valami. Elfáradtak a húzó emberek, sorra követték el a gyermeteg hibákat, a Kaposvár meg feltámadt hamvaiból. Vérszemet kapott az ellenfél 9 perc alatt repesztett egy 13-0-ás rohamot, amely megingatta a komlói lányokat. Kapkodóvá vált a támadás, lazább lett a védekezés, sajnos a nehezen megszerzett előnyt sem tudták megtartani, így vereség lett a vége.

Ezzel az eredménnyel a 3. hely is elúszott, így maradt a 4. pozíció. Azonban a kép csalóka, hiszen a mezőnyből csak a szegedi gárda emelkedett ki. Lányaink a Regionális bajnokságban magabiztosan verték a Pécsi Női Kosárlabda Klub alakulatát, megverték egyszer a Junior és az Amatőr Nemzeti Bajnokságban edződő lányokkal kiegészített Zala Volán TE csapatát, valamint minimális különbséggel, nagy csata árán szenvedtek vereséget a kaposvári egyesülettől.

Czukor János edző nyilatkozata: „Nagyon készültek a lányok a megmérettetésre, sokukban tudatosult, hogy ebben a korosztályban ez lehet az utolsó mérkőzéseik egyike. Az elmúlt hetekben úgy érzem megfelelően felkészültünk a csatákra, sajnos ez a mai nap ennyire volt elég! Büszke vagyok csapatomra és a lányokra! Nem adjuk fel, a következő szezontól megújulva készülünk a Junior korosztály mérkőzésire.”

Forrás: Miki

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 950 406 megtekintés

Videó: 49 099 861 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059041

Jelenleg az oldalon

16
Online

Interreg CE1013 REFREsh