Minden Forma-1-es istálló gyárában egészségügyi felszerelések készülnek, mondta Jánvári Zsolt, a Williams versenycsapatának magyar tagja.

"Elindult egy közös projekt a Forma-1-es csapatokkal és az egészségügyi felszereléseket gyártó cégekkel arról, hogy a felszabadult gyártókapacitást megpróbálják hasznosítani, például lélegeztetőgépeket, maszkokat gyártsanak. Tudomásom szerint minden Forma-1-es istálló benne van ebben a projektben, és ott igyekszik segíteni, ahol tud, tehát manapság mindenki egészségügyi felszereléseket gyárt" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán szombaton Jánvári Zsolt.   

Elárulta azt is, hogy a Williams összeállt egy angol céggel, amely eddig heti hét darab lélegeztetőgépet gyártott, most viszont megpróbálják feltornázni heti kétszázra, és úgy néz ki, ez sikerül is.   

"Folyamatosan pörgetik fel a darabszámot, jól haladunk, eddig minden rendben van" - közölte Jánvári, aki az eszközök végső tesztelését végzi.   

Hozzátette, mindenki önként jelentkezett a programra és nagyon lelkesen dolgozik, de alapvetően az összes csapat versenyezni szeretne.   

A Forma-1-es idény március 15-én kezdődött volna Ausztráliában, de azt a futamot, majd további hetet törölni, vagy halasztani kellett a világjárvány miatt. Jelen állás szerint leghamarabb a június közepére tervezett Kanadai Nagydíjon kezdődhet a szezon.   

Jánvári felidézte, hogy három héttel ezelőtt Melbourne-ben nagyon szomorúan vették tudomásul a híreket, mindenki nagyon szeretett volna versenyezni, dolgozni. Annyira rossz volt a hangulat, hogy többen megkönnyezték a halasztást.   

Hozzáfűzte, a folytatásról még mindig nincs hivatalos információjuk, továbbra is képlékenyek a tervek, de remélik, hogy a módosított versenynaptár tartható lesz.   

"Aktív élethez vagyunk szokva, most mindenki a földre van kényszerítve, itthon kell ülnünk, ez elég rossz hatással van ránk" - magyarázta.   

A Williams jelenlegi, a Haas korábbi munkatársa közölte, amennyiben sikerül megvalósítani a nyári kezdést, akkor élete legnehezebb szezonja elé néz, mert "ha ennyi versenyt bezsúfolnak a maradék időre, akkor minden héten úton leszünk".   

Mint kifejtette, a versenyautók készen vannak, a csapatnak már nem nagyon van munkája velük, sőt a fejlesztéseket le is állították, hogy senki ne tudjon előnyt kovácsolni a helyzetből.   

"Az alkatrészek is készen vannak, nekünk ilyenkor már csak a versenyekre kellene összpontosítanunk" - magyarázta.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 066 337 megtekintés

Videó: 48 290 263 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919808

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh