A forduló előtt egyforma pontszámmal álló bajnokaspiránsok csatájában a 3. forduló után a Testvériség 2 pont előnyt szerzett a DÖKE Komlóval szemben, így az élre állt az utolsó kör előtt.

Az NB I. szegedi, 3. fordulójára teljes kerettel utazott el a csapat. A Szendrey, Fülöp, Major, Takács kezdő négyes mellett Balla és Trischler is beugrásra készen állt. A már megszokott kiváló környezetben került sor az őszi első játéknapra.

Határozottan eredményesnek értékelhető ez a forduló, amennyiben a saját eredménysorunkra tekintünk. A 9 mérkőzésből 6 győzelmet szerzett csapatunk, 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Ha rápillantunk a vetélytársak eredménysorára, akkor azt látjuk, hogy a bajnoki címvédő Testvériségnek volt csak jobb mérlege, ők szintén 6 győzelmet arattak, de veretlenek maradtak a 3 döntetlenjükkel. Több mint figyelemre méltó az, hogy a nap rangadóján, a mezőnytől elhúzó, a bajnoki cím kérdését kétesélyesre redukáló Testvériség és Komló mérkőzése döntetlen lett. Ez azt jelenti, hogy pontazonosság esetén egymás elleni összevetésben még a baranyaiak állnak jobban, 1 győzelmet, 2 döntetlent számlálnak Fülöpék a címvédő ellen. Bosszankodni való akadt, hiszen a mérkőzés hajrájában Szendrey Tibi kapufára lőtt egy nagy helyzetet… A helyzet kimaradt, ezért most helyet cseréltek az élen álló csapatok, de ez a két pontos hátrány nem behozhatatlan – értékelte az eseményeket a Gombfoci Szakosztály elnöke.

Az NB I. élcsoportjának állása a 3. forduló után:

1. Testvériség 59 pont

2. DÖKE Komló 57 pont

3. Vác 42 pont

4. Kecskemét 38 pont

5. Mundiál 38 pont

Gyozsán Zoltán: - azon kell javítanunk, hogy elkerüljük az ugyan nem gyenge, de mégis a középmezőnybe tartozó csapatok elleni vereségeket, mint amilyen most a Szeged elleni volt. A Vác dobogóra esélyes, tőlük még bele is férhet a vereség, de több pontvesztést nem engedhetünk meg magunknak. A csapattagok azon a véleményen vannak, hogy a 2 pontos hátrány ledolgozható a hazai pályán, Komlón megrendezendő novemberi záró fordulóban.

A szeptember közepi szegedi hétvégén, az NB I.-et követő játéknapon a Hédl Ferenc Emlékversenyre került sor. Az egyéni verseny mezőnye 36 fős volt, NB I.-es csapatunkból most Szendrey, Fülöp és Major volt megtalálható a nevezettek között.

Mindhárom komlói versenyző a legjobb 8-ba jutott, Major 6. helye aranyérmet ért a II. osztályúak mezőnyében.

Végre sikerült elkerülni, hogy a 3 komlói a verseny első szakaszában egy csoportba kerüljön. Ezt jó és eredményes játékkal hálálták meg a baranyai gombozók, mindegyikük bejutott a legjobb 8 közé. Fülöptől és Szendreytől ez egyértelmű elvárás is volt, Majortól viszont ismét bravúrt láttunk, hiszen veretlenül nyerte meg azt a csoportot, ahol két I. osztályú vetélytársát, Szatmárit és Kisst is sikerült maga mögött tartania, ami utóbbinak a 9-16 közötti folytatást jelentette. A rendezők a csoportmérkőzéses lebonyolítást választották a 8 között is. Az erős mezőnyben igen kiélezett mérkőzések zajlottak, sokszor csak nüánszokon múlott, hogy ki hol végez, ki melyik végső helyekért játszhat. Az elődöntőben Fülöp balszerencsés vereséget szenvedett Pákaitól, így a bronzmeccsen vigasztalódhatott, ahol le is győzte a rutinos egykori csapattársát, Tyukodit. Szendrey csoportjában elképesztő izgalmak közepette 3. lett, így azonban „csak” az 5. helyért indulhatott már harcba, azt meg is szerezte csapattársa, Major ellen. Utóbbi számára kiemelkedő eredmény a 6. hely, Istvánnak minden évben sikerül legalább egy versenyen ilyen előkelő helyen végeznie, de egy koncentráltabb versenyzéssel akár meg is nyerhetne egyszer egy ilyen viadalt. Mostani 6. helye különösen értékes, mivel maga mögé utasított I. osztályú játékosokat, így övé lehetett az aranyérem a II. osztályúak között.

A verseny egyben az egyéni VB három versenyből álló kvalifikációs sorozatának utolsó állomása volt. Büszkeséggel tölti el klubunk minden játékosát az a tény, hogy kiemelkedő teljesítményével Szendrey Tibor és Fülöp Elemér kivívta a jogot a VB-n a magyar válogatottban való szereplésre és egyben az egyéni VB-n való indulásra. Örömünk nem lehet teljes, mivel Elemér sajnos nem tud részt venni a világbajnokágon, Tibornak viszont sok sikert kívánunk a nemzetközi megmérettetésben – összegezte Gyozsán Zoltán.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 651 327 megtekintés

Videó: 48 853 230 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7015128

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh