Lengyelországban rendezték meg nyolc ország részvételével a Nemzetközi Gyermek Atlétikai Találkozót. Távolugrásban a komlói Ambrus Márk lett az első.

Márk Varsóban öt méter harmincnégy centit ugrott, ezzel maga mögé utasítva a második helyezett lengyel fiút, aki öt méter kilenc centivel is szép eredményt produkált.

A hatodik osztályos fiú Bonyhádon két hónap kemény edzéssel készült nyáron a versenyre. Két héttel a megmérettetés előtt megsérült, ennek ellenére kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Felkészítő tanára Ottó György. A Kenderföld-Somág Általános Iskola testnevelő tanára elmondta, Márk nagyon együttműködő, sportszerető, ügyes, ruganyos, szorgalmas fiú. Már negyedik osztályos korában nemzetközi atlétikai versenyt nyert Debrecenben, akkor négy méter hatvan centit ugrott.

A Népstadionbeli négyszázhetvenegy centiméter után a Magyar Bajnokságon már ötszázharminckilenc centiméteres ugrást produkált.

Gyermek kategóriában magyar csúcsot ugrott, harmincnyolc centivel verte a mezőnyt. Eredményei alapján bekerült a Varsóban tizedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Atlétikai versenyre, ahol elsöprő győzelmet aratott.

- Jó vagyok az ugrásban, szép sport, szeretem – fogalmazott szerényen Márk.

Sajnos a KBSK pályán nincsenek megfelelő körülmények a gyakorláshoz, hiányzik a távolugró gödör, ezért a nem éppen célnak megfelelő futófolyosót használják. A mostani sikereken felbuzdulva heti kétszer járnak edzeni Bonyhádra.

Ottó György örömmel számolt be az új fejleményekről, a KBSK elnökével egyeztettek, hamarosan Komlón is biztosítják Márk számára a gyakorlás feltételeit.

Kapcsolódó riportunk itt tekinthető meg: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 060 779 megtekintés

Videó: 48 280 003 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918643

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh