Amatőr fotósok számára hirdet pályázatot a Nemzeti Színház Trianon100 programsorozatának részeként: a Trianon és színház címmel meghirdetett pályázatra március végéig várják a fotográfiákat, áprilisban pedig közönségszavazást tartanak.

A Nemzeti Színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a pályázatra 2019. január 1. után készített képeket várnak Trianon és színház témakörben, szabad asszociációban, egyéni felfogásban, "legyen szó akár színházépületről, előadásról, színművészekről vagy családi emlékekről, melyek összefüggésbe hozhatók a trianoni szerződéssel és a színházművészettel" - fogalmaznak a kiírásban.   

A pályázatra 16 és 30 év közötti amatőr fotósok jelentkezhetnek Magyarországról és a Magyarországgal határos országokból. Egy pályázó legfeljebb három képet küldhet be a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre a színház honlapján olvasható technikai feltételeknek megfelelően előkészítve.   

A beérkezett fotókat a színház szakemberei előzsűrizik, a kiválasztott képekből a színház Instagram-oldalán közönségszavazást rendeznek. A feltöltött képeket a #trianon100foto hashtaggel látják el.   

A közönségszavazás április 30-ig tart, az eredményhirdetést június 1-jén tartják. A zsűri által legjobbnak tartott, illetve a közönségszavazáson legtöbb szavazatot elért alkotót jutalmazzák, a jutalmakat a képekből készített kiállítás megnyitóján adják át - előre láthatóan ősszel, a Nemzeti Színház nyílt napján.   

A zsűri tagja Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Bánfalvi Laura, a Nemzeti Színház kommunikációs osztályának vezetője és Eöri Szabó Zsolt, a színház fotográfusa. Az első helyezett díja 300 ezer forint értékű, a második helyezetté 200 ezer forint értékű, míg a közönségdíjas 100 ezer forint értékű ajándékutalvány.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 063 185 megtekintés

Videó: 48 284 992 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919271

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh