Szász Attila Örök tél című filmje kapta az Azeméis Filmfesztivál fődíját Portugáliában.

Hétvégén rendezték meg először a nemzetközi filmfesztivált a portugáliai Oliveira de Azeméis városában. A seregszemle az öt legnagyobb portugál fesztivál - Fantasporto, IndieLisboa, LEFFEST, Avanca és DocLisboa - korábbi fődíjas alkotásait vonultatta fel - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet kedden az MTI-t.  

Tavaly az avancai filmfesztiválon az Örök tél a fődíj mellett a legjobb operatőr, a legjobb színésznő és a Don Quijote-díjat is elnyerte és emiatt szerepelt a hétvégi Azeméis seregszemlén, amelyen fődíjat kapott.  

Szász Attila filmje a Gulág Emlékbizottság támogatásával készült és a Szovjetunióba deportált sváb magyarok történetét dolgozza fel Csányi Sándor és Gera Marina főszereplésével. A történelmi dráma a második világháború végén málenkij robotra elhurcolt több százezer magyar áldozatnak állít emléket. A film forgatókönyvírója Köbli Norbert, operatőre Nagy András volt.  

A 2018-ban bemutatott Örök tél az elmúlt hónapokban 35 elismerésben részesült világszerte. Gera Marinát a filmben nyújtott alakításáért a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (IATAS) Nemzetközi Emmy-díjjal tüntette ki tavaly.  

Az Örök tél a Szupermodern Stúdió gyártásában készült Lajos Tamás producer vezetésével.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 075 733 megtekintés

Videó: 48 304 543 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921222

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh