Az Evena okos-szemüvege gyorsabbá és biztonságosabbá teheti az orvosok munkáját.

Az Egyesült Államok kórházaiban dolgozó nővérek és orvosok évente nagyjából egymilliárdszor szúrják meg a betegeiket. A véna eltalálásához komoly gyakorlat kell – jelenleg csak a tapintásukra hagyatkozhatnak, ha injekciót vagy infúziót akarnak adni a pácienseiknek. Nem csoda, hogy a felmérések szerint a gyerekek felét és a felnőttek negyven százalékát többször is meg kell bökniük ahhoz, hogy eltalálják a megfelelő eret.

Az Evena a múlt héten a CES 2014-en mutatta be a világ első „röntgenszemüvegét”, amely nagyban megkönnyíti ezt a feladatot. Az Eyes-On képessé teszi viselőjét arra, hogy szó szerint átlásson a bőrön, és így részletesen tanulmányozhassa az alatta megbúvó érhálózatot.

A szemüveg többféle pulzáló fényt bocsát ki magából, amelyek visszaverődését végül egyetlen képpé alakítja – így válnak láthatóvá az erek. Az Eyes-On a Google Glass-hez hasonlóan viselője látómezejébe vetíti a képeket, amelyeket a beépített vezeték nélkül kapcsolatnak köszönhetően akár egy táblagépen is nyomon követhetnek az orvosok vagy a nővérek.

Az Evena újdonsága a páciensek életjeleit is képes megjeleníteni. Az okos-szemüveg tömeggyártása áprilisban kezdődik, az ára várhatóan tízezer dollár körül lesz majd.

Forrás: pcworld.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 082 678 megtekintés

Videó: 48 313 054 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922537

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh