A 30 éves orosz férfi engedélyt adott rá, hogy jövőre levágják a fejét és átültessék egy másik, egészséges testre.

A Dailymail exkluzív információja szerint az orosz Valerij Szpiridonov számítógéptudós lehet az első ember, aki fejátültetésnek veti alá magát. A 30 éves férfi genetikai betegségben, Werdnig-Hoffmann-kórban, gerincvelői izomsorvadásban szenved, életét tolószékbe kényszerülve tölti, és állapota évről évre tovább romlik.

"A döntésem végleges, nem változtatom meg - jelentette ki Valerij. - Hogy félek-e? Természetesen igen. De korántsem annyira ijesztő, mint amennyire érdekes ez a lehetőség. Meg kell érteniük a kételkedőknek, hogy nincs túl sok esélyem, ha nem próbálom ki ezt a lehetőséget, a sorsom eldöntetett. Az állapotom évről évre egyre rosszabb."

Valerij azt reméli, hogy a műtétre rövidesen, legkésőbb jövőre sor kerülhet. A műtétet az olasz Sergio Canavero vállalta. Az orvos a CNN-nek mesélte el, már eddig is rengeteg e-mailt kapott olyan emberektől, akik betegségük miatt vállalták volna a fejátültetést, de úgy gondolta, az első ember, akin végrehajtja az átültetést, egy izomsorvadásos beteg lesz. Canavero az angol Heaven (mennyország) elnevezéssel illeti az eljárást: a mozaikszót a fej és a fej anatómiai átültetési kísérlete kifejezésből tevődik össze. Canavero szerint a fejátültetéshez már minden szükséges technikai eljárás adott, a neurológiával foglalkozó tudósok, orvosok azonban kételkednek a műtét kilátásaiban, színtiszta fantazmagóriának tartják. Sokan "Dr. Frankenstein" néven emlegetik az olasz orvost, aki 150 orvost és rengeteg nővért vont be az első lehetséges operáció előkészítésébe. Az előreláthatólag 36 órás műtét 7,5 millió fontba (több mint 3 milliárd Ft) kerül. Az új test egy agyhalott donortól nyerhető, akinek egyéb létfontosságú szervei egészségesek.

"Nehezen tudom kontrollálni a testemet. Minden napom minden percében segítségre szorulok. Gyerekkorom óta tolószékben élek. Tisztában vagyok vele, hogy a műtét kétesélyes, de ennél az állapotnál még a halál is jobb" - mondta Szpiridonov.

Forrás: hirado.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 527 951 megtekintés

Videó: 39 474 492 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5955627

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh