A mesterséges intelligencia a 20. században viszonylag lassan fejlődött, de a folyamat az elmúlt években jelentős mértékben felgyorsult és ugrásszerű előrelépések történtek. Az új technológiáknak köszönhetően lehetővé váltak az olyan új megoldások, mint például a Siri. Most Többek között Elon Musk is támogat egy új projektet.

Az OpenAI nevű új nonprofit kutatólétesítményt Elon Musk, a Tesla Motors autógyártó cég vezetője és egyben a SpaceX magán-űrügynökség alapítója, valamint Sam Altman kockázati befektető vezeti. Az intézet nem nyereségorientált és célja a digitális intelligencia támogatása olyan módon, hogy az a teljes emberiségnek a hasznára váljon. A kutatási igazgató Ilya Sutskever, a Google korábbi tudósa lesz. A projekt finanszírozásában részt vesz Peter Thiel, a PayPal társalapítója; Reid Hoffmann, a LinkedIn társalapítója; az Amazon webes szolgáltatása és az Infosys indiai IT-óriás.

Az OpenAI alapító tagjai között van Trevor Blackwell, Vicki Cheung, Andrej Karpathy, Durk Kingma, John Schulman, Pamela Vagata és Wojciech Zaremba, míg a csoport tanácsadója Pieter Abbeel, Yoshua Bengio, Alan Kay, Sergey Levine és Vishal Sikka. Az alapítók összesen egymilliárd dollárt adtak össze, ezzel az összeggel az OpenAI igyekszik majd jól sáfárkodni.

Elon Musk szerepvállalása azért érdekes, mert tavaly októberben azt nyilatkozta, hogy ha meg kellene határoznia, hogy mi jelentheti a legnagyobb fenyegetést az emberiségre nézve, akkor valószínűleg a mesterséges intelligenciát választaná. Idén júliusban pedig több száz mesterséges intelligencia kutatóval és szakértővel karöltve az úgynevezett önrendelkezésű fegyverek globális betiltását követelte.

Forrás: sg.hu Kattintson ide... Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 811 597 megtekintés

Videó: 49 000 435 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7040225

Jelenleg az oldalon

13
Online

Interreg CE1013 REFREsh