Felháborodást váltott ki, hogy a New York-i rendőrség (NYPD) robotkutyát kezdett használni, ezért a szervezet szerződést bontott a Digidog gyártójával.

A BBC beszámolója szerint az NYPD tavaly óta teszteli a Boston Dynamics egyik robotkutyáját. Azt remélték, a távirányítós készülék segít "életeket menteni, az embereket és a rendőröket megvédeni".   

A Digidog bevetése azonban az ellenkező hatást váltotta ki, különösen olyan időkben, amikor az amerikai rendőrség tevékenységét sok kritika éri.   

Egy felvételt, amelyen a robotkutyát túszejtési helyzetben és állami lakások körüli járőrözéskor használták, rengetegen néztek meg az interneten.   

Ellenzői szerint a Digidog azt jelképezi, milyen agresszívvá válhatnak a rendőrök, ha szegény csoportokkal van dolguk.   

Másokat a Digidog a Fekete tükör című disztópikus sorozat egy epizódjára emlékeztetett, amelyben a társadalom összeomlása után az emberek vad négylábú robotok elől próbálnak elmenekülni.   

Az NYPD közölte, hogy az eredetileg augusztusig tartó - állítólag 94 ezer dollárról (28 millió forint) szóló - szerződést már áprilisban felbontották.   

A város polgármestere, Bill de Blasio "örült, hogy a Digidogot visszavonták" - közölte egy szóvivője. "Ijesztő, elidegenítő, rossz üzenetet közvetít a New York-iaknak" - tette hozzá.

Forrás: MTI / bbc.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 266 megtekintés

Videó: 47 974 758 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888087

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh