Február 1-én elkezdődött a közönségszavazás a 2022-es vetélkedőben. Magyarországot Debrecen büszkeségei, a Csokonai Színház japánakácai képviselik.

Az Európai Év Fája verseny immár tizenkét éve hívja fel a figyelmet a fák és az emberek, a természet és a közösségek kapcsolatára, illetve a fáknak Európa kulturális és természeti örökségében betöltött szerepére és jelentőségére. A hónap végéig voksolhat bárki kedvenceire a www.treeoftheyear.org oldalon – érvényesen szavazni két fa bejelölésével lehet.

Hazánkat az idei évben a debreceni Csokonai Színház csüngő japánakácai képviselik, amely két fa tavaly elnyerte a magyarországi Év Fája címet. A csüngő japánakácok megnevezése kicsit félrevezető, ugyanis a faj nem Japánból, hanem Kínából, illetve Koreából származik. A törzsre oltott, csüngő ágrendszerű, időskorban különleges és hatalmas boltozatos koronát viselő egyedek Debrecen város büszkeségei.

A két fa a Csokonai színház bejárata előtt áll, magasba ívelő ágaival sokszor betekintettek a teátrum ablakain, és minden estére jutott nekik bőven megbeszélni való. Belestek a kulisszák mögé és láttak ezernyi sikert és bukást, hallottak tapsorkánt és üdvrivalgást, átéltek ínséges időszakot és csillogó éveket.

Az eredményt Ön is befolyásolhatja szavazatával! A debreceni Csokonai Színház japánakácaira ITT lehet szavazni!

Az idén 12. alkalommal megrendezett vetélkedőn 16 ország 16 fája versenyez egymással.

A szavazás 2022. február 1. és 28. között zajlik. Szavazáskor mindenkinek két fát kell kiválasztania. Az utolsó héten (február 22. és 28. között) a szavazás titkos, a szavazatok száma ebben az időszakban nem látható.

Az eredményeket március 22-én megrendezett díjátadó gálán jelentik be.

Forrás: evfaja.okotars.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 678 352 megtekintés

Videó: 48 888 862 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021088

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh