Az uniós előírások miatt nem először áll elő az ötlettel Mark Zuckerberg cégbirodalma.

Akár teljesen lekapcsolhatják Európában két népszerű közösségi oldalt, a Facebookot és az Instagrammot is. Legalábbis ismételten ezzel fenyegetőzik a honlapok mögött álló cégbirodalom, a Meta.

A Mark Zuckerberg kollégiumi szobájából elindult óriásnak az Európai Unió egyik szabályozásával gyűlt meg a baja. Ezek szerint ugyanis az európai felhasználók adatait a cég nem tárolhatja az Egyesült Államokban lévő szerverein. Ez pedig nagyon nem tetszik a Metának, amely szerint ez a rendelkezés, illetve az ezzel járó jogi mizéria már az európai működését veszélyezteti – írja a computing.co.uk című híroldal.

Ha pedig nem kap engedélyt a kivitelre, akkor inkább leállítja a Facebook és az Instagram oldalait Európában.

A Meta, ahogy a többi nagy amerikai techcég, az úgynevezett Adatvédelmi Pajzs nevű megállapodás szerint járt el, csakhogy ezt az Európai Unió bírósága megtámadta 2020-ban a GDPR-rendelet értelmében és úgy döntöttek, hogy az európai felhasználók adatai az unión belül kell, hogy maradjanak.

Egy esetleges kivonulás egyébként nagyjából 410 millió európai felhasználót érintene negatívan.

Érdekesség, hogy bár a jogi hercehurca már évek óta tart, a Meta most csapott az asztalra, alig néhány nappal azután, hogy kiderült: történelmi zuhanást produkált a cég részvénye.

Forrás: vg.hu / computing.co.uk

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 089 273 megtekintés

Videó: 48 318 757 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923349

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh