A Google Mountain View-i főhadiszállásának egyik séfje szó szerint forradalmasította a szakácsművészetet. Bernard Faucher 3D nyomtatóval készített pastával eteti az éhes dolgozókat.

Köztudott, hogy a Google-nek dolgozni kivételes privilégium: a cég számos extra szolgáltatással – ingyenes rollerhasználattal, a személyes projektek támogatásával, videojátékokkal – igyekszik javítani a munkavállalói közérzetét.

A keresőóriás munkatársai kivételesen kreatív elmék, akik nem csak a számítógépes munkában, de a konyhában, fakanállal a kezükben is szabadjára engedhetik alkotó fantáziájukat.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Bernard Faucher, a cég egyik rendszergazdájának és műkedvelő szakácsának példája, aki ebédidőben 3D-nyomtatóval készült olasz tésztákkal örvendezteti meg a munkatársait.

A 3D-nyomtatók levegőre szilárduló oldatokat használnak a kézzel fogható, térbeli tárgyak „nyomtatásához”. A technológia igen sokrétű alkalmazási lehetőségekkel rendelkezik; a nyomtatáshoz szinte bármilyen „tintát” – a különféle műanyagok mellett például cukrot, vagy ahogy ebben az esetben, tésztát – is felhasználhatunk.

Faucher a Dance New Englandnek adott interjújában elmondta, azért fejlesztette ki sajátos tésztagyártási technológiáját, hogy a lehető legizgalmasabb ételkompozíciókat hozhassa létre. „A 3D-printernek köszönhetően az ételeim nagyon egyedivé váltak” - nyilatkozta az újsütetű sztárséf.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 877 359 megtekintés

Videó: 49 056 841 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053505

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh