Egy FBI-ügynök számítógépén találták meg hackerek 12 millió Apple-felhasználó néhány adatát. Jelenleg az is kérdés, hogy az adatok miért voltak a laptopon.

Több érdekes kérdést is felmerül abban az ügyben, amelyet az AntiSec hackercsoport robbantott ki azzal, hogy nyilvánosságra hozta 1 000 001 Apple eszköz azonosítóját (UDID), valamint az eszköz nevét. A PasteBinre a visszafejtéshez szükséges használati utasítással együtt kitett adatsorból a hackerek eltávolították az érzékenyebb, személyes adatokat, mint a teljes neveket, telefonszámokat és címeket - írja a MacRumors.

A milliós adathalmaz egy nagyobb, 12 milliós fájl része, amit a hackerek egy FBI-ügynök laptopján, a Windows Asztalán, titkosítatlan formában találtak. A nyilvánvaló biztonsági kérdések mellett az is érdekes lehet, hogy milyen módon kerültek oda az adatok. Az AntiSec egyébként éppen ezért hozta nyilvánosságra az adatsorból származó részletet: arra szeretnék figyelmeztetni a felhasználókat, hogy a kormányzati szervek milyen szinten figyelik meg az embereket.

Forrás: hvg.hu

Frissítés:

Az FBI cáfolja a hírt:

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) cáfolta azokat az információkat, hogy hackerek az FBI számítógépéről 12 millió Apple mobilkészüléket azonosító kódokat loptak volna el – jelenti a MarketWatch.

Egy hackercsoport, amely AntiSec-nek nevezi magát, bejelentette, hogy az Apple cég okostelefonjai, táblagépei és egyéb készületei tulajdonosai köréből 12 millió személy adatait sikerült ellopnia az FBI egyik ügynöke laptopjáról – jelenti a BBC.

Mindazonáltal a dán Peter Kruse, a CSIS Securtity csoport kiberbűnözési szakembere kedden a Twitter-en azt írta, hogy a közzétett listán saját készülékei három kódját találta meg.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 897 206 megtekintés

Videó: 49 068 830 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055146

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh