Több felmérés szerint az emberek döntő többsége nem szeretné tudni a halálának az időpontját. Aki azonban igen, az egy órán nyomon követheti élete hátralevő perceit.

Bizonyára mindenki volt már olyan helyzetben, hogy elgondolkodott azon: vajon mennyi időm van még hátra? Több kimutatás szerint ez azonban csupán múló szeszély, hiszen általánosságban a megkérdezettek 80 százaléka nem szeretné tudni a halálának pontos idejét. A maradék 20 százalék most azonban örülhet, hiszen egy cég hamarosan piacra dobja az általuk csak Death Watch projektként (kettős értelmű: Halálóra vagy Halál figyelő; jelen esetben mindkettő megállja a helyét) emlegetett Tikker karórát.

A szerkezet természetesen képes a normál időt mutatni, ám az igazán egyedi funkciója miatt számíthat komolyabb sikerre, a Tikker ugyanis pontosan mutatja, mennyi időnk van hátra. Ezt másodpercre lebontva jeleníti meg, tehát az év, hónap, óra, perc is ki van jelezve rajta. Ehhez első lépésként majd be kell ütni a kézikönyv alapján kiszámolt dátumot és az óra attól fogva kezdi el a visszaszámlálást. A gyártó cég szerint ez azért lehet fontos, mert az emberek talán változtatnak az életükön, ha tudják, mikor ér véget az itteni út, az órát bemutató videóanyagban is ezt emelik ki. Most a Kickstarter oldalán a gyártók próbálnak további pénzeket összeszedni, hogy befejezhessék a projektjüket, melyre már össze is gyűlt 47 ezer dollár. Mától számítva 32 napig él még az adomány-oldal, így igen szép összeg kerülhet a készítőkhöz.

Az ötlet mindenesetre érdekes, de azt azért tegyük hozzá, hogy képtelenség kiszámolni, mennyi időnk van még hátra. Egyszerűen annyi befolyásoló tényező jelenhet meg az életünkben (bármikor a fejünkre eshet egy virágcserép...), amiket nem lehet kikalkulálni semmilyen szerkezettel vagy képlettel. Ennek ellenére felmerül a kérdés: ti vennétek ilyen órát?

Forrás:sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 910 699 megtekintés

Videó: 49 078 059 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056375

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh