Könnyen cserélhető elemekből állna össze a Motorola új okostelefonja, amely nemcsak a gyártó, de a külső önkéntesek által is folyamatosan épülne-szépülne, soha el nem avulva.

A Motorola saját blogján jelentette be, hogy összefogtak a hasonló kezdeményezést útnak indító Phonebloks első emberével, mégpedig annak érdekében, hogy ők is elkészítsék az ideális moduláris okostelefont. Ennek egyes elemeit könnyen és gyorsan cserélhetnénk, a modulok listája pedig a külső résztvevők segítségével is folyamatosan bővülne.

Az egyelőre Project Ara néven emlegetett kezdeményezés keretein belül már eddig is komoly technikai munkát végeztek el, hogy felmérjék, pontosan mire is lenne szükség egy ilyen telefon véglegesítéséhez. Felmerült többek között a kijelző, a processzor, az extra akkumulátorok, valamint a külső érzékelők egyedi változatainak hozzáadása, ennek révén pedig a felhasználók olyan készülékhez jutnának hozzá, amely gyakorlatilag soha nem avulna el.

Ők maguk a vázat és néhány alapvető modult szeretnének kialakítani, most pedig elérkezettnek látják az időt ahhoz, hogy külső önkéntesek előtt is megnyissák a kaput. Utóbbiak saját modulokat tervezhetnének, amelyben a tél vége előtt megjelenő Module Developer's Kit (MDK) lenne segítségükre, sikeres munkájukat pedig komoly kedvezményekkel jutalmaznák. A saját modullal jelentkezők ugyanis a hivatalos árnál olcsóbban juthatnak majd hozzá a kész okostelefonhoz, a 100 legaktívabb résztevő pedig ingyen példányt kapna - már amennyiben valóban sor kerül a megjelenésre.

A projekten nagyjából egy éve dolgoznak, a további részleteket azonban csak később osztják meg az érdeklődőkkel.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 082 196 megtekintés

Videó: 48 312 484 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922411

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh