Holnap mutatkozik be a nagyközönség előtt is a torontói Garrison Bespoke nevet viselő cég által készített golyóálló öltöny, mely a hétköznapi ember számára is - borsos áron - elérhető lesz.

A golyóálló mellény katonák és rendőrök millióinak az életét mentette már meg, ám viselése a legtöbb beszámoló és vélemény szerint is kényelmetlen és miután az ellenfél kiszúrja, rögtön a fejre illetve az alsó végtagokra kezd célozni. Mindez azonban megváltozhat, hiszen a torontói luxus-szabóság, a Garrison Bespoke holnap tárja a nagyközönség elé az első golyóálló öltönyét, mely nem csupán a lövedékektől véd meg, de a szúrásokat is felfogja.

"Miután több felkérést is kaptunk gazdag ügyfelektől, akik számos alkalommal utaznak veszélyes helyekre, nekiálltunk kifejleszteni egy pehelysúlyú, divatot teremtő golyóálló öltönyt ami jóval visszafogottabb és stílusosabb, mint egy Kevlar-mellény" - árulta el Michael Nguyen, a Garrison Bespoke társ-tulajdonosa és vezetője. Az öltönyt nanotechnológia segítségével szén nanocsövek alkalmazásával állították elő és eredetileg az Irakban harcoló amerikai 19. Különleges Alakulat számára készültek - természetesen akkor még nem ilyen elegáns formában, hanem sima mellényként tervezték megvalósítani a projektet.

A szabadalmaztatott technológia a tesztek során nagyon hatásosnak bizonyult, mivel vékonyabb, flexibilisebb és 50 százalékkal könnyebb is, mint a Kevlar felhasználásával készített védőöltözékek. Ráadásul a késes támadásokat is nagyobb eséllyel úszhatja meg a viselője, mivel a szén nanocsövek nem engedik áthatolni a ma elérhető pengék többségét. Mivel gazdagok számára készült az elegáns életóvó "ruha", így az ára sem az átlagember tárcájához igazodik. Nguyen szerint nagyjából 20 ezer dolláros áron lesz majd megvásárolható, ami barátok között is 4 millió forint feletti összeget jelent.

Itt azonban nem áll meg a dolog, hiszen holnap az öltönnyel együtt bemutatkozik a cég új kollekciója, a Town & Country is, melynek bármely darabját kérésre golyóállóvá tudják tenni.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 916 407 megtekintés

Videó: 49 080 764 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056920

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh