Az egyénire szabás új szintjét érhetjük majd el a moduláris készülékekkel, egynél több akkumulátorral.

A cég a napokban tette közzé a külső partnereknek szánt Module Developers Kit (MDK) csomagot, amely az általuk elkészítendő modulok fontosabb paramétereit, kialakításuk feltételeit sorolja fel. Ebben kitérnek többek között az alkalmazandó akkumulátorok lehetséges számára, valamint azok feltöltési opcióira, így számos érdekes részletet tudhatunk meg a projektről.

Rögtön szemet szúrt az érdeklődőknek, hogy a Project Ara eredményeként megjelenő telefonvázakban akár egynél több akkumulátort is felhasználhatunk majd, mi több, lehetővé válik ezek egy időben történő feltöltése, valamint menet közben történő cseréje is anélkül, hogy a készüléket ki kellene kapcsolnunk. Ezzel nagymértékben növelnék a felhasználói kényelmet, bár szóba kerül a külsőleg csatlakozó modulok alkalmazása is - ez utóbbiak tömeggyártását viszont a Google nem venné szívesen, valószínűleg a hordozható eszközök kényelmes kézben tartásának szempontja miatt.

Ami a külső fejlesztők által kialakított modulokat illeti, ezek forgalmazását egy online bolton keresztül képzelnék el, így számíthatunk arra, hogy a Google Play portál hamarosan újabb kategóriával bővülhet ki. A potenciális vásárlók itt állíthatnák össze a számukra ideális készülékeket, mégpedig számos eltérő modulból és komponensből kiválasztva a legjobbnak, legalkalmasabbnak tartott példányokat.

Az első fejlesztői konferenciára már a jövő héten sort kerítenek, más hírek szerint pedig a következő hónapban elkészülhet az első működő prototípus, amelyet egyelőre házon belül tesztelnek majd. A gyártóknak szánt végleges MDK az év végére állhat össze.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 897 697 megtekintés

Videó: 49 069 412 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055204

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh