A Facebook munkaerő-felvételi offenzívát indított. Mark Zuckerberg szerint a közösségi platformok előtt fényes jövő áll.

A Facebook első embere úgy véli, a jövőben sokkal jobb helyzetben lehetnek, mint amilyenben most vannak. A menedzser szerint a következő években tovább fog nőni az internethez csatlakozók száma, ami elsősorban annak lesz köszönhető, hogy egyre több ország szerez majd hozzáférést a világhálóhoz. Ez a folyamat pedig pozitív hatással lesz a közösségi hálózatokra nézve is.

Az üzletember hozzátette, hogy az online lévő felhasználók számát úgy lehetne még jobban növelni, ha az Amerikai Egyesült Államokban bevezetnének egy alap internetelérést, amely mindenki számára ingyenes lenne. Ugyanakkor közölte, hogy a hagyományos webes interfészen keresztül egyre kevesebben fognak bejelentkezni a Facebookra és a többi honlapra, a netezés sokkal inkább áthelyeződik majd a mobil üzenetküldő programokra és szolgáltatásokra. Azt várja, hogy tovább nőhet a feltöltött digitális fotók és az elküldött üzenetek száma.

Zuckerberg nagyon hisz a kiterjesztett valóságban (AR), szerinte a jövőben a kommunikáció fejen lévő kijelzők segítségével valósulhat majd meg, amelyek használata a mindennapok során egyáltalán nem lesz zavaró. Mindez azonban azt is jelentené, hogy a szöveges kommunikáció egyre inkább háttérbe szorulhat, amiből a Snapchat és a hasonló szolgáltatások profitálnak. Alapvetően a kommunikációs módok összetettebbek lesznek, de ehhez még meg kell alkotni a megfelelő eszközöket.

Zuckerberg véleménye az, hogy az okostelefonokat körülbelül 10-15 éven belül AR-készülékek fogják kiváltani, amelyek sokkal jobban integrálódnak a mindennapjainkba és természetesebb kezelést, illetve kommunikációt tesznek lehetővé. Ebben a folyamatban pedig akár az Oculus VR is központi szerepet játszhat.

Az, hogy a fentiek nem csak a saját szolgáltatások fényezése - a Facebook tavaly március végén vásárolta meg 2 milliárd dollárért az Oculus Riftet kifejlesztő Oculus VR-t - bizonyítja, hogy a Reuters szerint a cég 14 százalékkal akarja növelni a munkahelyei számát és ezért 1200 állásajánlatot hirdetett meg. A Facebook három kirendeltségére (London, Menlo Park, Seattle) keres új munkatársakat. A konszern elsősorban a szoftverfejlesztést és a virtuális valósággal (VR) kapcsolatos projektjeit erősítené. Az Oculus részleg 54 alkalmazottat keres, mindez azt támasztja alá, hogy a társaság egyre komolyabb szerepet szánhat a közeljövőben a virtuális valóság megoldásoknak.

A vállalat továbbra is kitart Zuckerberg 2013-ban ismertetett azon elképzelése mellett, hogy mindenkit az internetre csatlakoztatna. A projektbe a Facebook eddig egymilliárd dollárt fektetett be. Az ötlet megvalósítására a cég többek között technikusokat és más olyan szakembereket keres, akik kiismerik magukat a drónok és a műholdak területén. "Ambíciózus vállalat vagyunk, amit egy ambíciózus vezérigazgató irányít" - hangsúlyozta Sheryl Sandberg, a konszern ügyvezető igazgatója. A regisztrált tagok száma és az egész üzlet is folyamatosan növekszik, a céljuk az, hogy ez a jövőben is így maradjon.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 856 093 megtekintés

Videó: 49 896 317 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7138580

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh