Rohit Talwar jövőkutató szerint a gyerekeink már 100 éves korukig dolgozhatnak, köszönhetően a munkaerőpiac átalakulásának. Rohit Talwar jövőkutató, aki cégeknek és oktatási vezetőknek segít felvázolni azt, hogyan fest majd a világ 5-50 év múlva és segít nekik erre felkészülni illetve például az oktatási rendszert is felkészíteni, a várható igényekhez igazítani azt. A jó hír az, hogy Talwar szerint mikor a mi gyerekeink felnőttek lesznek, az orvosi és gyógyászati fejlődésnek köszönhetően növekedni fog az átlagos életkor, ugyanakkor a munkaerőpiac is teljesen átrendeződik.

Talwar előrejelzése alapján a ma ismert munkakörök 30-80 százaléka 10-20 éven belül megszűnik az automatizálásnak köszönhetően és teljesen más "munkahelyek" alakulnak majd ki. "Elképzelhető egy olyan nap, amikor nagyjából időnk felét mint Uber sofőr töltjük el az autónkban, az Airbnb-n béreljük a szobánkat, a szekrényed tárhelyét kiadod az Amazon számára, nekik végzel kiszállítást vagy a kiszállítást végző drónjaikat tárolod" - vetített fel egy lehetséges jövőképet Talwar. "Számos ilyen erőforrás-megosztás jelenhet meg. El kell kezdeni gondolkodni ezeken a dolgokon és fel kell készülni rá és olyan képességeket kell megtanulni, melyekkel továbbra is szükség van az emberi munkaerőre."

Ha ez sikeres lesz, azaz továbbra is szükség lesz az emberre a munkaerőpiacon, akkor a mi gyerekeink már 100 éves korukig dolgozhatnak és életük során nagyjából 40 munkahelyük lehet amit 10 különböző munkakörben, pályán is megszerezhetnek. A fentiek után nem meglepő, hogy Talwar felhívta a figyelmét az oktatási vezetőknek, hogy nekik is gyorsabban kell reagálni a világban tapasztalható változásokra, mint eddig.

"A világpolitika szintjén mindenki le van maradva a világ változásának megértésében, így nem meglepő, hogy az oktatási vagy a szociális rendszereket sem tudják gyorsan változtatni. Mi itt a Fast Future Research berkeiben ezt tekintjük a legnagyobb kihívásnak: megértetni a világgal, hogy el kell kezdeni gondolkodni a jövőn." A jelek szerint ez sikeres volt, hiszen a bejelentés után a HMC titkára (Headmasters' and Headmistresses' Conference - Igazgatók és Igazgatónők Tanácsa), William Richardson üdvözölte Talwar szavait és megjegyzéseit és kihívásként értékelte, hogy a szervezetükhöz tartozó oktatási intézményeket (az Egyesült Királyság független iskolái) felkészítsék eme feladatra.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 891 366 megtekintés

Videó: 49 064 505 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054667

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh