A két cég kiépíti a stratégiai partneri kapcsolatát.

A svéd gyártó 2019 és 2021 között összesen 24 000 darab autót fog szállítani a közösségi utazásmegosztónak. Erről a két fél képviselői keretszerződést írtak alá. A leszállítandó járművek a Volvo teljesen moduláris, saját fejlesztésű, Scalable Product Architecture (SPA) nevű megoldásán alapulnak, amelyre a 90-es sorozat tagjai és az XC60 is épülnek. A megállapodás erősíti a Volvo és az Uber között 2016 augusztusa óta létező stratégiai partneri kapcsolatot, egyúttal új fejezetet jelent az autógyártó és a technológiai vállalkozás együttműködésében.

Hakan Samuelsson, a Volvo elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy az önállóan közlekedő gépkocsikat kínáló szolgáltatók számára ők szeretnének lenni az elsődleges választás. A most megkötött egyezség kiváló példája ennek a stratégiának. Jeff Miller, az Uber illetékes vezetője pedig kiemelte, hogy az új megegyezéssel fontos lépést tettek a sorozatban gyártott önállóan közlekedő autók felé.

A közösségi utazásmegosztónak szállított XC90-es modellt az Uber munkatársaival közösen fejlesztették ki a Volvo mérnökei és felszerelték az összes szükséges biztonsági és egyéb rendszerrel, amelyek szükségesek az autonóm vezetéshez. Az Uber mindezeket kiegészítette a saját technikájával.


A Bloomberg rámutatott, hogy az amerikai kereskedőknél a Volvo XC90-es modellje 46 900 dollárba kerül.

Az már tavaly augusztusban ismertté vált, hogy vezető nélküli járműveket szeretne az Uber, amely a Volvo átépített modelljeit választotta ki. A két fél közösen 300 millió dollárt fektetett be a projektbe. A Volvo 2016 végéig 100 darab XC90 típusú járművet szállított le a közösségi utazásmegosztó platformnak.

Forrás: sg.hu / media.volvocars.com / bloomberg.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 890 494 megtekintés

Videó: 49 064 029 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054609

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh