A személyre, pontosabban lábra szabott egyediséget kombinálják a sorozatgyártás gyorsaságával és alacsony költségével.

A Flowbuilt Manufacturing első amerikai vállalatként specializálta magát a 3D-nyomtatás segítségével készített cipők sorozatgyártására. A céget a Superfeet alapította, amely az elmúlt években az ügyfélspecifikus talpbetétek létrehozására fókuszált és piacra dobta az első 3D-nyomtatású talpbetétet, amelynek neve ME3D.

A Flowbuilt Manufacturing új üzemét ellátták prototípus-laboratóriummal és egy 3D-nyomtatási központtal is. Ez utóbbiban gyártják a talpbetéteket, de sokkal kevesebb idő alatt, mint a hagyományos módszerek alkalmazásával. Az ügyfelek számára elérhető a gyors prototípus-készítési és a talpbetétminta-szolgáltatás, valamint meghatározhatják a dizájnt és személyre szabott cipőket készíttethetnek.

A felhasználók biometriai adatait a Hewlett-Packard FitStation rendszerén keresztül gyűjtik össze. A hardveres és szoftveres platform ötvözi a 3D-szkennelést, a járáselemzést és a dinamikus gyártástechnikákat, hogy így lehessen személyre szabott cipőket gyártani. A folyamat során az emberek lábait 3D-ben beszkennelik, megmérik a lábnyomást és a járáselemzést is végeznek. Majd az információkat ötvözik és elkészítik a digitális lábprofilt.

A Flowbuilt Manufacturing már be is mutatta az első partnerét, amely a futócipőket gyártó Brooks Running Company. Az amerikai cég azt tervezi, hogy a Flowbuilt technológiája segítségével személyre szabott futócipőket dob piacra a következő hónapokban.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 719 019 megtekintés

Videó: 48 930 191 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028055

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh