Az amerikai repülőgépgyártó által megalkotott oktokopter több mint 200 kilogramm súlyt tud továbbítani.

A Boeing egy olyan robotrepülőgépet fejlesztett ki, amely képes nehéz súlyokat mozgatni. A társaság új járművének a hossza közel 4,57 méter, a szélessége 5,49 méter, míg a magassága 1,22 méter. A 339 kilogramm súlyú drónt nyolc rotorral látták el, azok párosával vannak elrendezve. A maximális szállított súly 226 kilogramm, a teljesítménnyel és a hatótávolsággal kapcsolatos információk ugyanakkor egyelőre nem ismertek.

Az amerikai társaságnak a prototípus megtervezése és kifejlesztése kevesebb, mint három hónapig tartott. Steve Nordlund, a Boeing Horizon X nevű részlegének helyettes vezetője azt nyilatkozta, hogy a projekt a meglévő robotrepülőgépeikre épít. A jármű teljesen új lehetőségeket nyit a csomagok és árucikkek önálló kiszállításában, valamint a logisztikában, de egyelőre az autonóm repülés tesztkörnyezeteként alkalmazzák.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a programban felhasználták-e az Aurora Flight Sciences technikáját. A vállalatot a Boeing még tavaly novemberben vásárolta meg, s többek között az önálló repüléssel és elektromos repülőgépmotorok megalkotásával foglalkozott.

Forrás: sg.hu / boeing.mediaroom.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 083 263 megtekintés

Videó: 48 313 626 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922645

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh