Karlheinz Kopf, az osztrák parlament alelnöke azt mondta, Oroszországban az élelmiszeripar egyre inkább képes fedezni a hazai szükségleteket, és ez a fajta önellátásra törekvés hátrányosan érinti az exportorientált osztrák mezőgazdaságot.

Kopf szerint közvetlenül érinti Ausztria mezőgazdaságát az orosz élelmiszeripar önellátásra törekvése, mert ezáltal egyre kevésbé van szükség osztrák termékekre az orosz piacon. A politikus nemrég találkozott Vjacseszlav Vologyinnel, az orosz parlament alsóházának elnökével, ekkor személyesen is tájékoztatta arról, hogy Ausztria számára fájó pont az orosz önellátás.

„Ausztria érdekeit szem előtt tartva, nekünk fájó pontot jelent Oroszországnak ez a fajta növekvő ereje, illetve az a képessége, hogy önellátást alakítson ki a mezőgazdaság és számos más téren.” – mondta, hozzátéve, hogy az osztrák vállalatok számára mindig is jövedelmező volt az orosz piacon értékesítés.

„Természetesen, a mi mezőgazdaságunk megszenvedi ezt a helyzetet. Ugyanakkor, az eddig elért és a jövőben elérni szándékozott orosz gazdasági erő további lehetőségeket tartogat számunkra, például a feldolgozóipar terén.” – mondta, hozzátéve, hogy vélhetően ez a lehetőség is addig adott, ameddig Oroszország nem teljes mértékben saját magának gyártja a feldolgozóiparban használt berendezéseket.

Kopf hangsúlyozta, hogy a két ország közti gazdasági együttműködés és kereskedelem egyúttal a béke záloga és a párbeszéd fontos platformja is volt.

A nyugati országok és Oroszország közti viszony 2014-ben romlott meg drasztikusan, amikor az Európai Unió és az Egyesült Államok szektoriális szankciókat hozott az orosz gazdaság ellen. Oroszország a szankciókra behozatali tilalommal és bizonyos iparágakban a teljes önellátásra törekvéssel reagált.

Forrás: hidfo.ru / sputniknews.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 172 662 megtekintés

Videó: 47 300 252 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6749906

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh