Online elérhető Kárpát-medencei Kézműves Katalógust hozott létre a Hagyományok Háza, hogy összekösse a kiemelkedő tudású és nagy tapasztalatú kézműves alkotókat a kézműves hagyományok értékei iránt nyitott rendezvényszervezőkkel, a magyar népművészeten alapuló minőségi termékeket kedvelő vásárlókkal és a falusi műhelyek titkaira kíváncsi turistákkal.

keka.hagyomanyokhaza oldalon bárki könnyen megtalálhatja az érdeklődéséhez illő szolgáltatást, legyen szó mesterségbemutatóról, workshopról vagy játszóházról, nyitott műhelyről, idegen nyelveket is beszélő, minőségi portékákat kínáló árusokról vagy a műhelyükbe tanítványokat vállaló mesterekről.

A honlapon a szolgáltatásokon kívül helyszínre, névre, mesterségre is lehet keresni, de akár aszerint is megtalálható az alkotó, hogy melyik üzletben árusítja munkáit - közölte a Hagyományok Háza szerdán az MTI-vel.  

A fotókkal gazdagon díszített honlapon nemcsak az alkotókat és tevékenységeiket ismerhetik meg a látogatók, hanem az egyes mesterségekről és alapanyag-lelőhelyekről is találnak információkat.  

A mestereket a Hagyományok Háza által felkért szakemberek meghatározott kritériumok alapján hívják meg a honlapra. Első körben a népművészet mesterei, a népi tárgyalkotó iparművészek és a Hagyományok Háza által az elmúlt 5 évben kiírt kézműves pályázatok nyertesei kerültek föl. Jelenleg három ország - Magyarország, Románia és Szerbia - 141 kézművese található meg a katalógusban, de az adatbázis folyamatosan bővül.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 857 580 megtekintés

Videó: 49 039 409 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7049169

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh