Szigorú járványügyi korlátozások és egyes programok törlése mellett tartják meg a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a Kurultajt augusztus 21. és 23. között a Bács-Kiskun megyei Bugacon - közölte a szervező Magyar Turán Alapítvány az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint a már több mint tízéves múltra tekintő magyar törzsi gyűlés szervezői a kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagálva - amely alapján augusztus 15. után sem tarthatnak Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket - törlik a Kurultaj néhány részprogramját. Elmarad a Kárpátia zenekar augusztus 22-re meghirdetett koncertje, valamint az esti és éjszakai táncházakat sem tartják meg.    

Mint írják, a Kurultaj egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is. A járványhelyzet miatt a rokonnépek delegációi kisebb létszámban érkeznek vagy olyan országokból, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás, vagy pedig két negatív Covid-teszttel rendelkeznek.   

A vendéglátást és az egyéb szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak szigorú egészségügyi szabályokat kell betartaniuk, a résztvevő hagyományőrzőkre és látogatókra pedig szigorú házirend vonatkozik. Az ezzel kapcsolatos információk a rendezvény hivatalos honlapján, a www.kurultaj.hu oldalon olvashatók.   

A szervezőknek idén a résztvevők és a látogatók egészségét tartják elsődlegesnek, ezért megelőző intézkedésekkel szeretnék biztonságossá tenni a rendezvényt.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 098 533 megtekintés

Videó: 48 323 969 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923953

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh