Egy devizahitel-szerződés teljes megsemmisítéséről szóló keresetet fogadott be a bíróság.

A törvényszék befogadta egy budapesti devizahitel-károsult bankja ellen indított keresetét a szerződés teljes megsemmisítéséről. Az illető teljes személyes költségmentességet kapott, és pártfogó ügyvédet jelöltek ki számára – tudatta a devizahitelesek érdekeit felkaroló Magyar Szociális Fórum hétfőn, az érintett tájékoztatása alapján.

A keresetet benyújtó hitelkárosult (és jogászok szerint is) precedens értékű lehet az ügy – írta az MSZF. A hitelkárosult bíztatott mindenkit, hogy bátran kezdeményezzen eljárást a bankja ellen. Biztatását azzal támasztotta alá, hogy a bíróságon jogi segítséget lehet kapni, amit az ott működő jogsegélyirodán lehet igénybe venni. Tapasztalata szerint a bíróság korrekt és segítőkész.

Tájékoztatásul hozzáfűzte: minden tisztességtelen szerződési feltétel érvénytelenségével kapcsolatban a törvényszéken kell benyújtani a keresetet. A megtámadást kézzel kell megírni, mert ez esetben nem kellenek tanúk hozzá, a jogi képviselet viszont kötelező. Ha a keresetet indítót megilleti, a törvényszék pártfogó ügyvédet rendel ki. A beadványban csak kevés jogszabályra hivatkozzanak, különben a törvényszék visszadobja és elutasítja a keresetet – ajánlotta, saját eljárásából kiindulva. Ő maga a Ptk. 209/A 1,2. bekezdésére, továbbá a 209/B és a 301/A 4-6. bekezdésre alapozta keresetét – számolt róla be az MSZF.

Forrás: hir24.hu

A témával foglalkozó riportunkat itt tekinthetik meg: Kattintson ide...

Kapcsolódó blog bejegyzésünk itt olvasható:

Menekülési út a devizacsapdából – Riport Dr. Léhmann Györggyel

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 843 806 megtekintés

Videó: 49 021 328 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7043543

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh