Elindult a Katolikus Karitász adventi adománygyűjtése és segélyprogram-sorozata.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Tárjátok ki a szíveteket! címmel évről évre meghirdetett programsorozat célja "ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit a nélkülözőknek".  

A karácsonyig tartó időszakban több módon be lehet kapcsolódni az országos akcióba. Az 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet támogatni a rászoruló családokat. Online adományozni a karitasz.hu oldalon keresztül lehet, illetve banki átutalással is támogatható a segélyszervezet szegényekért végzett munkája.  

Kitértek arra: idén is elindul az Angyalbatyu ajándékgyűjtés, amelyben nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékot készíteni és leadni valamelyik gyűjtőponton. Az ajándékokat az önkéntesek juttatják el a családokhoz karácsony előtt. A készítés módja és a gyűjtőpontok listája megtalálható az angyalbatyu.hu oldalon.  

Az "Egymillió csillag a szegényekért" szolidaritási akció egy héten keresztül hívja majd fel a figyelmet a szegény családok helyzetére, december 5. és 12. között. Több mint 200 településen gyújtanak gyertyát templomok előtt, adventi vásárokban, főtereken, közös gyertyagyújtásra, adományozásra kérve a járókelőket. Az egyhetes figyelemfelhívó program megnyitója Keszthelyen lesz december 5-én, vasárnap délután.  

A segélyszervezet december 5. és 12. között adománypontot működtet majd az újbudai adventi vásárban is.  

Tárjátok ki a szíveteket! címmel egésznapos jótékonysági műsorfolyam lesz december 8-án a Katolikus Rádióban.  

A szervezet önkéntesei számos helyen osztanak egész télen meleg ételt hajléktalanoknak és krízishelyzetben élőknek. Emellett szükség esetén kályhával és tüzelővel is támogatják a nehéz helyzetben lévőket.  

A Katolikus Karitász hálózatában az egyházmegyei karitász központok és a plébániai karitász csoportok országszerte bekapcsolódnak a programba, így több mint 800 településre eljuthat a segítség - tették hozzá.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 300 871 megtekintés

Videó: 34 518 137 megtekintés

Látogatók

Összesen5639291

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh