Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) január 18-ig, azaz kedden 16 óráig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékét, amelyek politikai hirdetést terveznek közzétenni az április 3-ára kitűzött országgyűlési választást, valamint a szintén az arra a napra kiírt népszavazást megelőző kampányidőszakban - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Az ÁSZ a közleményben felidézte: a választási eljárásról szóló törvény szerint az országgyűlési választást, illetve a népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak megküldte.  

Az ÁSZ ezek alapján január 18-án, kedden 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket.  

Hozzátették: az érintett sajtóorgánumok az április 3-ára kitűzött országgyűlési választáshoz kapcsolódó árjegyzéküket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, a népszavazás tekintetében pedig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre juttathatják el.  

Az Állami Számvevőszék postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig a 1052 Budapest Apáczai Csere János utca 10. címen fogadja az árjegyzékeket.  

A számvevőszék az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi majd közzé, a lista a "Választások" menüpont alatt lesz megtekinthető. Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal.  

Felhívták a figyelmet arra: a szavazás napját követő 15 napon belül, azaz április 19-én 16 óráig a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell az ÁSZ-szal, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban.  

A részletes listát az ÁSZ a honlapján szintén közzéteszi majd.

Forrás: MTI