A magyarországi erdészetek a megnövekedett tűzifaszükségletet is ki tudják elégíteni természetkárosítás nélkül - hangsúlyozza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtöki közleményében.

Hetek óta érzékelhető a tűzifa iránti kereslet erősödése, de Magyarország erdőiben "óriási potenciál" van, az erdészetek pedig továbbra is szigorú szakmai és hatósági felügyelet mellett dolgoznak - írták. A NAK számít arra, hogy a fatüzelés egyre népszerűbb lesz a közeljövőben, de álláspontja szerint ez sem jelenthet gondot ősszel.    

A kamara rámutat: tűzifa szinte minden fakitermelés során keletkezik, akár az ipari célú faanyag kitermelésénél is, ráadásul az elmúlt években gyenge volt a kereslet, így az erdőkben felhalmozódott készletek hosszabb távon fedezhetik az igényeket.    

A NAK úgy véli, a tűzifakínálat az eddigihez képest is javítható, hiszen a magánerdők egy része évek óta nem termel ki fát. Az agrárkamara ezek szakszerű kezelésében új lehetőségeket lát, de hangsúlyozza, hogy a természeti értékek védelme a legfontosabb továbbra is.

Forrás: MTI / nak.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 157 megtekintés

Videó: 47 974 587 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888076

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh