A Széchenyi Terv keretében rendkívül kedvező forráshoz jutási lehetőséget kínál az Széchenyi Beruházási Hitel. A hitelből akár haszongépjárművet, ingatlant, telephelyet és termelő berendezést stb. is lehet vásárolni. A hitel kamata kedvező cégadatok esetén akár 4,9 % is lehet, de maximum 9 % forint alapon (! nem devizahitel). A futamidő válaszható és maximum 10 év lehet, de a tőkerész törlesztésére 2 év türelmi idő kérhető. Az igényelt hitel minimum összege 500.000 Ft, míg a maximális összege 50.000.000 Ft lehet. A konstrukcióban megfelelő fedezeti háttér biztosítása mellett induló vállalkozás is részt vehet. A projekt megvalósításához 20 % önerőt kell biztosítani.

A hitel felhasználható:

használt és új gépek, berendezések, egyéb tárgyi-eszközök, illetve immateriális javak beszerzésének és egyéb beruházások finanszírozására;

meglévő üzleti tulajdon vagy bérelt infrastruktúra bővítésére és/ vagy fejlesztésére; gazdasági tevékenység elindításához, tevékenységbővítéshez, vagy beruházáshoz kapcsolódó finanszírozások, ideértve az e feltételeknek megfelelő forgóeszköz-beszerzések finanszírozására.

A konkrét példán levezetve az alábbi módon vásárolhatunk meg egy telephelyet a Széchenyi Beruházási Hitel segítségével:

Vegyük példának a következő hirdetést, ami véletlenszerűen választottunk ki:

A rendkívül kedvező négyzetméteráron kínált ingatlan 12 millió forintos áron vásárolható meg. A telephely 300 nm targoncázható raktárból, 100 nm szociális helyiségből és 80 nm felújított lakóházból áll. Az ingatlan elhelyezkedése kedvező, mivel 8 km-re az M6-os autópálya dunaföldvári felhajtójától található, így lényegében bármilyen gazdasági tevékenység végezhető itt és hitelcél is jól megindokolható. A Széchenyi Beruházási Hitel keretében az ingatlan megvásárlására 9.600.000 Ft hitelt igényelhetünk és 2.400.000 Ft önerőt szükséges biztosítani. A hitel havi törlesztő részlete 4,9 % kamat mellett havi 110.000 forint, amennyiben a tőkerészre nem kérünk türelmi időt. Két év türelmi idő igénylése esetén az első 24 hónapban 40.000 Ft, míg ezt követően 125.000 Ft a havi törlesztő részlet.

Az Új Széchenyi Terv aktuális híreit nyomon követheti itt: Kattintson ide...

További pályázati hírekről itt értesülhet a Facebook-on: Kattintson ide...

Forrás: forrascentrum.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 101 646 megtekintés

Videó: 38 368 480 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5883424

Jelenleg az oldalon

14
Online

Interreg CE1013 REFREsh