A szociális támogatáshoz képest lényegesen jobb anyagi körülményeket ígér a kormány a közmunkásoknak Pintér Sándor szerint. A belügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, 57 ezer forintot kapnak majd havonta a közmunkások, amit hetente, a munkavégzés alapján fizetnek majd ki.

A munkanélküliek "maguk dönthetik el, hogy részt vesznek-e a közmunkában vagy sem, azonban lényegesen jobb anyagi körülményeket ígérünk nekik, mint ahogy eddig a szociális támogatásból éltek" - mondta Pintér Sándor a Magyar Nemzetnek. A belügyminiszter szerint a közmunka nem lesz kötelező jellegű, jelentkezni kell majd rá.

A lap kérdésére a miniszter elárulta azt is, hogy a közmunkások havi 57 ezer forintot kapnak majd, amit hetente, a munkavégzés alapján fizetnek ki. A jelentkezők a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, állattartás területén dolgozhatnak és egyszerűsített tananyaggal oktatni is szeretnék őket a program keretein belül.

A közfoglalkoztatottakat igénybe vennék az új beruházásoknál és a katasztrófavédelmi feladatok terén is.

A közmunkabérről a hétfőn elfogadott törvény szerint csak annyit lehetett tudni, hogy a kormány rendeletben határoz majd róla, és a minimálbérnél még a garantált közmunkabér sem lesz több. A Magyar Munka Terv pedig azt fogalmazta meg, hogy a közmunkabérnek alacsonyabbnak kell lennie a minimálbérnél, ez azonban eddig nem volt törvénybe szövegezve.

Forrás: portfolio.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 55 301 130 megtekintés

Videó: 32 798 980 megtekintés

Látogatók

Összesen5527739

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh