Az olasz Banco Popolare eladja magyarországi leánybankját – közölte a Reuters.

A Banco Popolare eladja magyarországi leánybankját a helyi MagNet Banknak félmillió euróért (642 400 dollárért) – közölte a Reuters kedden.

A Banco Popolare Olaszország negyedik legnagyobb hitelállománnyal rendelkező bankja, Magyarországon 2007 óta van jelen. A magyar leány jelenleg 10 fiókkal és 145 alkalmazottal működik, mérlegfőösszege 133 millió euró. A pénzintézet lakossági és vállalati pénzügyi szolgáltatást is végez. A Reuters híre szerint ezzel az olasz bank lett az első pénzintézet, amely kivonul Magyarországról, miután Orbán Viktor miniszterelnök túlzottnak minősítette a külföldi bankok dominanciáját a magyar pénzügyi szektorban. A miniszterelnök tavaly júliusban azzal állt elő, hogy a magyar bankszektor fele legyen magyar kézben.

Az olasz bank keddi közleményében közölte, az eladás nem lesz jelentős hatással a pénzügyi eredményére.

Az olasz bankszektorból már március közepén érkezett negatív üzenet. A CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója Magyarországot rémálomnak nevezte a pénzügyi szektor szempontjából, és közölte, a bank kész csökkenteni aktivitását az országban.

Forrás: hvg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 078 445 megtekintés

Videó: 48 307 593 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921574

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh