A Bloomberg "azonnali lépéseket tett" amiatt, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi kamatdöntésének közzététele előtt hat perccel téves információt közölt az alapkamatról.

A Bloomberg regionális kommunikációs részlege az MTI kérdésére szerdán közölte, hogy a hiba felfedezése után azonnal korrigálták azt, és azonnali lépéseket tettek az ilyen esetek megelőzése érdekében.

A keddi kamatdöntés közzététele előtt 6 perccel, 13.54-kor a Bloomberg olyan hírt közölt, miszerint az MNB 1,0 százalékra vágta az irányadó rátát. A hírügynökség még ugyanebben a percben korrigálta a hibát. Az euró forintárfolyama 300 forint közeléből 303 forint közelébe emelkedett, majd 300 forintra esett vissza.

Az MNB kedden jelentette be, hogy vizsgálatot sürget a kamatdöntést megelőző heves pénzpiaci mozgások miatt, amelyeket szerinte téves hírügynökségi hírek okoztak. Az MNB kommunikációs osztálya keddi közleményében úgy fogalmazott: egy nagy hírügynökség "félrevezető információkat" hozott nyilvánosságra a kamatdöntéssel kapcsolatosan.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerdán hivatalból, piacbefolyásolás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a pénzpiaci mozgásokat kiváltó hírügynökségi hiba miatt - tájékoztatta az MTI-t a felügyelet szóvivője, Binder István.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 67 619 957 megtekintés

Videó: 41 354 072 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6063768

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh