Száztíz csemege- és huszonegy pattogatni való kukorica vetőmag tétel GMO-szennyezettségét (genetikai módosítás) ellenőrizte eddig idén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a hatóság 7 mintában mutatott ki tiltott genetikai módosítást - közölte az élelmiszerlánc-biztonságért felelős hatóság hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szennyezett tételeket megsemmisíttették. A terület kiemelt figyelmét indokolja, hogy a csemege- és pattogatni való kukorica vetőmagból termett áru közvetlenül az emberek asztalára kerül.

A Nébih vizsgálatainak célja, hogy megakadályozzák a Magyarországon tiltott GMO-szennyezett vetőmagok forgalmazását, valamint, hogy felderítsék és kiszűrjék az országba illegálisan behozott tételeket.

Közölték: tavaly összesen 117 csemege- és 27 pattogatni való kukorica tételt ellenőriztek. A múlt évben 8 csemegekukorica mintában, idén pedig 6 csemege- és 1 pattogatni való kukorica vetőmag mintában mutatta ki a GMO-szennyezést a Nébih laboratóriuma.

A 2016-os országos célellenőrzésre március 21-24. között, a vetési időszak előtt került sor - tartalmazza a tájékoztatás.

Forrás: MTI Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 083 461 megtekintés

Videó: 48 313 823 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922674

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh