A demokrácia és annak hivatala újból elbukott a magyar nemzet számára. Nemrégiben a magyar parlament alkotmánymódosító szándéka nem kapta meg a parlamenti többséget – sajnos.

Az egész nemzet számára tiszta volt, hogy nem akarunk rostálatlan migránsok sokaságát látni az országban. A népszavazás is ezt tükrözte. A szavazók 98.36%  (valasztas.hu) volt az aki nem akarja az EU bevándorlási politikáját követni.

Úgy gondolom, hogy ez az adat magáért beszél, hiába is próbálja ezt bárki szépíteni, vagy befeketíteni.

A Magyar Országgyűlés mégsem tudta alkotmányba foglalni ezt az akaratot. Ebből az következik, hogy a magyar demokratikus intézményrendszer nem jól működik!

Mindig arra gondolok, hogy a parlamentáris rendszerre ilyen formában talán nincs is szükség. Az ott dolgozó  - és őket kiszolgáló hivatalok - emberek hozzáadott értéket nem termelnek, tulajdonképpen a magyar nemzet megtermelt anyagi vagyonából kapnak bizonyos szeleteket, sőt ők szabályozzák vagy jó, vagy rosszul (4 éves felelősség nélkül) a magyar nemzet életét…és lássuk be, hogy rosszul.

Amikor arról hall – rádióban, TV-ben -, hogy 10 milliárdos projekt erre, meg arra költenek, akkor minden magyar emberre 1.000.000 Ft jutna. Újabb gondolat, hogy mondanivaló érthető legyen: a NAV simán kötelezi a vállalkozókat, hogy internetes rendszeren keresztül működtesse a pénztárgépeit a saját költségén, hogy percre pontosan tudja a bevételek alakulását.

Erre simán hoznak jogszabályokat.

Igazán arra kellene jogszabályokat hozni…sőt, törvényeket alkotni, hogy a magyar nemzet saját akaratát folyamatosan kinyilvánítsa – nem 4 évenként-, hanem akár minden nap, minden percben. Ilyen formában nem tudnának a fejük felett intézkedések hozni. nem lennénk kiszolgáltatva a pártok acsarkodásainak.

Hogy ezt hogyan lehetne megvalósítani? Nagyon egyszerűen:

Az állam mindenkinek szolgáltat egy személyre szabott – nevezzük személyi hívónak (bármilyen technikai eszköznek nevezhetjük), amelyen a szavazás szövege, határideje is olvasható lenne. A leadott voksát és az interneten visszaigazolnák (mint ahogy most is működik a magyarország.hu). A technikai megvalósítás, csak akarat kérdése lenne.

A részletek kidolgozása – természetesen  - nem ránk vár.

Csak egy példa: Svájcban kb. havonta tartanak népszavazást és előtte széleskörű tájékoztatást tartanak.

Talán így elkerülhető lenne a politikusok a gazdaságra tett túlkapásai. Demokratikusabb lenne a rendszer és talán nem folyna le a lefolyón az a tömérdek pénz sem, ami a népszavazásra elment feleslegesen.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 884 268 megtekintés

Videó: 49 060 794 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054286

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh