Új szankciórendszer lépett életbe a hétfőtől hatályos, a szabálytalan villamosenergia-vételezés megállapítására vonatkozó új rendelettel - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel hétfőn.

A MEKH közleménye szerint az új szankciórendszer lényege, hogy a szolgáltatók számára kötelezővé teszi a fokozatosság elvének alkalmazását. Ismétlődő szabálytalankodás esetén a rendeletben szereplő kötbéralap kétszeresével, illetve háromszorosával, de akár ötszörösével is büntethető a fogyasztó.    

A rendelet egyik újdonsága, hogy a mérőberendezések felhasználási helyen történő ellenőrzésének kezdetén az elosztónak szóban és írásban is részletes tájékoztatást kell adnia az ellenőrzés céljáról.    

Hétfőtől a felhasználót egyértelműen tájékoztatni kell arról, hogy az ellenőrzésen mindvégig jelen lehet, továbbá nyilatkozatot tehet azzal összefüggésben.    

A vizsgálat eredményéről az elosztó jegyzőkönyvet köteles átadni a felhasználónak, amelynek tartalmaznia kell a vizsgálat során feltárt tényeket - egyebek között ezt is tartalmazza az új jogszabály.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 085 681 megtekintés

Videó: 48 315 809 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922981

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh