Mintegy harminc produkcióval, köztük kilenc saját darabbal, ebből egy új bemutatóval és számtalan vendégelőadással várja a közönséget a Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) a 2018/19-es évadban - hangzott el a Moravetz Produckió fenntartásában működő teátrumban rendezett hétfői sajtótájékoztatón.

Vincze János, a kortárs magyar dráma műhelyeként ismert színház igazgatója elmondta: ősszel állítja színpadra Schwajda György A szent család című drámáját Vári Éva Kossuth-díjas színművész főszereplésével. A saját előadások közül továbbra is műsoron marad az Előttem az élet, a Piszkavas, a Kulcskeresők, a Komámasszony, hol a stukker, a Bányavirág, a Klamm háborúja és két gyermekdarab is - sorolta.   

Simon István színházi menedzser a vendégjátékokra térve közölte: Ivancsics Ilona és Színtársai Pécsett mutatják be Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című regényadaptációját, a Spirit Színház Szabó Magda Az ajtó című előadásával érkezik, a Pannon Várszínház a Csinibabával, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a Chioggai csetepaté című Goldoni-vígjátékkal vendégszerepel a PHSZ-ben.   

A PHSZ Szabadszínház elnevezésű sorozatának kurátora, Kiss Mónika az eseményen jelezte, hogy öt társulat hét produkciójának tizenkét előadását láthatja a közönség a befogadószínházi kínálat keretében. A Nézőművészeti Kft. Tasnádi István groteszk játékát, A fajok eredetét és Háy János Nehéz című drámáját, az Orlai Produkció pedig Simon Stephens Heisenberg című egyfelvonásosát és Leonyid Zorin Varsói melódiáját állítja színpadra a Pécsi Harmadik Színházban. Ugyancsak ennek a sorozatnak a keretében érkezik a teátrumba Pintér Béla és Társulatának előadásában a Szutyok és a Kaisers TV Ungarn, valamint a Kultúrbrigád és az Átrium közös produkciója, Az öldöklés istene. Kiss Mónika utalt rá, hogy a sorozat folytatásaként januártól "Pintér Béla-maratonra" is készülhet a pécsi közönség.

Moravetz Levente, a nevét viselő produkciós iroda vezetője saját előadásaikról elmondta, hogy a Pécsi Harmadik Színházban továbbra is fut az Örömlányok végnapjai, bemutatják az Őrületek tornya és a Legyetek jók, ha tudtok című előadást, valamint a Fejedelem és a Zrínyi 1566 című musicalt is.   

Vincze János a sajtótájékoztatón összegzésként megjegyezte, hogy sűrű évadra készül a PHSZ sokrétű programmal, majd felidézte, hogy a tavalyi művészeti idényben összesen 169 előadást tartottak. Mint kiemelte, Baranya megyei településeken, köztük Vajszlón és Görcsönyben is rendszeresen vendégszerepel társulatuk.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 073 903 megtekintés

Videó: 48 302 661 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921026

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh