Szeptemberi tanévnyitó keretein belül Tanuló fesztivállal nyitják az évet a pécsi múzeumok. A két napos eseményen részt vehetünk vezetett sétán, divatbemutatón,  tárlatvezetésen Pécs számos múzeumában.

A szeptember 21-22 között tartott Tanuló fesztiválon Tillai Gábor történész-muzeológus vezeti az érdeklődőket a régi korok világába.

Szeptember 21., péntek:

10.00 Múzeumpedagógiai évnyitó Martyn Múzeum (Káptalan u. 4.)

A Janus Pannonius Múzeum szeretettel várja az érdeklődőket, pedagógusokat, óvodapedagógusokat és kulturális partnerintézmények képviselőit. A Martyn kiállításban kollégáink ismertetik 2018/2019 tanévi múzeumpedagógiai terveiket, kínálatukat. A bemutatók után lehetőség nyílik római viseletmásolatok mustrájára és próbájára. A résztvevőket a tájékoztató után Tillai Gábor történész-muzeológus izgalmas pincefelfedező sétával várja!

10.00, 12.00, 14.00, 15.00 Séta a középkori kanonoki lakóházak pincéiben. Indulás: Kőkert (Káptalan u. 4.)

Látogatás a középkori Pécs mélységeiben, ismerkedés az épületek és a bennük lakók történetével, életével, emlékeivel. Vezeti: Tillai Gábor történész. Találkozás a Káptalan u. 4. kertjében – zseblámpát/fejlámpát célszerű hozni!
A regisztráció kötelező: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

13.00–14.00, 14.00–15.00 Római kori divatbemutató. Sopianae állandó régészeti kiállítás (Káptalan u. 4.)
A résztvevők először Sopianae állandó kiállításunkban ismerkednek meg a római divat régészeti nyomaival – a ruhatípusokkal, ékszerekkel, tisztálkodási és sminkelési szokásokkal. Majd viseletmásolatokat magukra öltve készíthetnek hazavihető ékszereket, és fotózkodhatnak a 3D városi látkép előtt.
Regisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Szeptember 22., szombat:

10.00 Gondolatok Csontvárytól, Csontváryról. Csontváry Múzeum (Janus Pannonius u. 11.)

Tárlatvezetés a Csontváry Múzeumban a festőről és festőtől válogatott írások alapján. Ismerkedés Csontváry saját filozófiájával, a festészete alapjául szolgáló gondolatokkal és a kortársak róla alkotott véleményével. Vezeti: Tillai Gábor történész

10.00–11.00, 11.00–12.00 Római kori divatbemutató. Sopianae állandó régészeti kiállítás (Káptalan u. 4.)

A résztvevők először Sopianae állandó kiállításunkban ismerkednek meg a római divat régészeti nyomaival - a ruhatípusokkal, ékszerekkel, tisztálkodási és sminkelési szokásokkal. Majd viseletmásolatokat magukra öltve készíthetnek hazavihető ékszereket, és fotózkodhatnak a 3D városi látkép előtt.
Regisztráció: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

16.00 Séta mediterrán kertekben. Találkozó: A Zsolnay Múzeum (Káptalan u.2.) kertjében

A Tájak, Korok Múzeumok Egyesület pécsi tagozatának programja, mely belvárosi kertek során át mutatja be mediterrán kulturális örökségünk, zenénk és irodalmunk emlékeit. A regisztráció kötelező: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Vezeti: Tillai Gábor történész.

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 068 241 megtekintés

Videó: 48 294 689 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920165

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh