Lengyelország függetlenné válásának centenáriuma alkalmából az Arthur Rubinstein Filharmonikusok együttes lép fel csütörtökön a pécsi Kodály Központban, a koncertterem rezidens együttesének meghívására.

A Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint Lengyelország egyik legkedveltebb zenekarának pécsi műsora "a lengyel zene szerelmeseinek is tartogat különlegességeket".    

Az est nyitóműve Alexandre Tansman Négy lengyel tánca, amelyet Chopin e-moll zongoraversenye követ Ingolf Wunder előadásában - írták, felidézve, hogy a zongoraművész 2010-ben második helyezést ért el a Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen. A koncert zárásaképp "az európai vonalat képviselő, de lengyel gyökerű" Szymanowski szimfóniáját adja elő az Arthur Rubinstein Filharmonikusok. Az együttest "a mind Lengyelországban, mind nemzetközi szinten méltán elismert" karmester, Pawel Przytocki dirigálja - áll az összegzésben.

"A V4-országok történelmének összefonódása és kulturális együttműködése mentén természetes, hogy mint nemzeti zenekar, a Pannon Filharmonikusok is megemlékezik Lengyelország függetlenné válásáról" - fogalmazott Horváth Zsolt, a PFZ igazgatója a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott eseményről.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 082 486 megtekintés

Videó: 48 312 848 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922503

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh