Közel féltucat újabb utcában kezdődtek meg a javítási munkálatok a héten, köztük elhasználódott és csatornázás miatt felbontott szakaszok is vannak.

Míg a közelmúlt legnagyobb útfelújításai Kenderföldre és Dávidföldre fókuszáltak, a napokban megindult javítási munkák egyik fő helyszíne a Körtvélyesbe vezető gyűjtőút. Ez a szakasz jelenti a több ezres lakosságú városrész legfontosabb kapcsolatát Komló többi részével, ezért jelentős forgalmat bonyolít le, többek között a helyijáratú buszok is használják. Az évek során elhasználódott, kátyús burkolatot a kivitelező felmarja, megerősíti és újraaszfaltozza a következő napokban.

Zajlik a munka azonban más helyszíneken is. A nemrég befejeződött csatornahálózat-bővítést követő helyreállítás következő lépcsője a Kiss János és a somági Dugovics utcák aszfaltozása. Emellett burkolatjavítás folyik a Bartók Béla utcában és elindult egy hosszabb javítási munka is a Mecsekfalui úton. Utóbbi helyszínen a régi útburkolat felmarása várható a napokban, míg a buszöblök alapozása, betonozása és az új aszfaltréteg terítése november végére várható.

Polics József polgármester a lakók és az autósok türelmét kérte a munkák idejére. „Kisebb fennakadások és lezárások folyamatosan lesznek ezekben az utcákban, de ezek elkerülhetetlenek. De olyan javításokról van szó, amelyeket a burkolat állapota miatt nem lett volna értelme tovább halasztani. A pár napos kényelmetlenség nem nagy ár ahhoz, hogy utána évekig használhassuk a vadonatúj utakat”

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 704 463 megtekintés

Videó: 48 917 580 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025383

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh