Dávidföldön folytatódik az év végi útfelújítási hullám Komlón. A Mecsekfalui úton betonozott buszmegállók épülnek, a Széchenyi utcában pedig új szegélyek kerülnek a helyükre a napokban.

Több mint egy tucatnyi rossz állapotú utat újít fel az idei évben a komlói önkormányzat. A munkák utolsó hulláma ezekben a napokban, az útépítésre csak korlátozottan alkalmas téli időjárás beköszönte előtt zajlik városszerte. Már korábban elkészült a tavalyi somági csatornaépítés miatt felbontott utcák újraaszfaltozása és megindult a munka a forgalmas körtvélyesi gyűjtőúton is. A napokban pedig a Mecsekfalui úton és két fontos dávidföldi utcában is felvonultak a kivitelezők.

A Mecsekfalui úton a buszöblök alapozása és betonozása zajlik. Erre a megerősített és a sima aszfaltnál nagyobb teherbírású szerkezetre kerül majd rá az úgynevezett kopóréteg még az év vége előtt. Szintén előkészítő jellegű munkák folynak a Széchenyi utcában, ahol a felújítandó szakasz szegélyköveit építik be a helyükre.

„Maximálisan ki szeretnénk használni azokat a heteket, amelyek még a rendelkezésünkre állnak a téli időjárás várható beköszönte előtt. December közepéig féltucat utcában fogjuk befejezni a felújítást, ami az aszfaltozás mellett a padkák, szegélyek, buszmegállók rendbe hozását is jelenti” – ígérte Polics József polgármester. Hozzátéve, hogy jövőre további útfelújítások várhatóak részben a közútkezelő, részben az önkormányzat beruházásai révén, például a Petőfi tér környékén és a Kossuth utcában.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 098 120 megtekintés

Videó: 48 323 643 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923909

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh