Az idei nagyszabású útfelújítási program utolsó felvonásaként féltucat helyen aszfaltoznak a napokban Komló-szerte. Emiatt Körtvélyes és Dávidföld több pontján is útlezárásokra kell készülni.

Az önkormányzat sikeres pályázatainak köszönhetően idén és jövőre több száz millió forint állt Komló rendelkezésére a belterületi utak felújítására. Ez a pénz közel tucatnyi elhasználódott, rossz állapotú szakasz rendbe hozására elegendő, amelyeknek egy jelentős hányada már 2018-ban elkészült.

Az utolsó érintett szakaszokon a napokban aszfaltoznak a kivitelező munkagépei. Ezek közé tartozik a helyijáratú buszok által is használt körtvélyesi gyűjtőút, a Mecsekfalui út és Dávidföldön a Széchenyi utca. Az elmúlt hetekben mindegyik helyszínen megtörtént a szegélykövek beépítése és stabil betonaljzat épült a buszmegállókhoz. December közepéig pedig valamennyi érintett utcában új aszfaltréteget terítenek le. Ezután már csak kisebb feladatok, például a padkák rendezése van hátra, amelyek viszont már nem fogják a napi forgalmat akadályozni. Addig azonban kisebb lezárásokra fel kell készülni, amelyekről a kivitelező és az önkormányzat időbe tájékoztatni fogja az érintetteket.

„Köszönöm a türelmet minden komlóinak, akinek az útépítések kényelmetlenséget okoztak. Bízunk benne, hogy az új utakkal mindenki elégedett lesz, és sokáig használhatják őket a városlakók” – mondta el Polics József polgármester. Egyben adott egy kis ízelítőt a jövő évi tervekből is: „A téli hónapokra leállunk, de tavasztól folytatódnak a rekonstrukciók többek között a Petőfi tér és környéke, a Kossuth utca és számos kisebb szakasz felújításával.”

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 716 995 megtekintés

Videó: 48 928 541 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027730

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh