Május elsejével, vagyis lényegében a fűtési szezon végével emelkednek a távhőárak Komlón. A változás azonban csak egyes díjelemeket érint, így hatása is mérsékelt marad.

A távfűtés árait központilag megállapító Nemzeti Fejlesztési Minisztérium január 1-től lehetővé tette, hogy a szolgáltatók maximum az infláció arányában, de növeljék díjaikat. Az emelés mértéke ennek megfelelően legfeljebb 4,2% lehet az országban mindenütt.

A Komlói Fűtőerőmű Zrt. esetében már a cég hatáskörében hozott döntés az volt, hogy az év elején csupán az alapdíjat emelte meg, a lényegesen nagyobb összegű hődíj mind-ezidáig változatlan maradt.

Mostanra azonban elkerülhetetlenné vált, hogy az emelést a hődíjakban is érvényesítse a cég. A fűtési szezonon kívüli időszakban jelentkező teljesítménycsökkenés miatt ugyanis az erőmű biomassza-tüzelésről visszaáll gázfűtésre, amely magasabb termelési költségeket jelent.

- Azért halasztottuk mostanáig az áremelést, hogy a fűtési szezonban minél kevesebb plusz terhet rakjunk a fogyasztók vállára – nyilatkozta Mayerhoff Attila vezérigazgató. - A 4,2%-os többlet azt jelenti, hogy egy átlagos komlói lakás fűtésszámlája nagyjából havi 930 forinttal emelkedik meg a fűtési szezon újraindulása után. A két részletben végrehajtott emelésnek köszönhetően azonban így is több ezer forinttal több maradt idén a város-lakóknál.

Forrás: Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 698 487 megtekintés

Videó: 48 908 781 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024094

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh