A Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség területéhez tartozó települések általános- és középiskolásai vettek részt az Országos Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny komlói fordulójában. A KBSK sporttelepén megrendezett versenyen, némi meglepetésre csak vidéki csapatok állhattak fel a verseny végén a dobogóra.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében zajló országos megmérettetés egyik helyszíne volt a Komlói Bányász sporttelep. A versenyen korunk katasztrófavédelmi kihívásairól, a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretekről, és a mentés lehetőségeiről tettek bizonyságot a fiatal résztvevők.

19 négyfős csapatban, 83 diák mérte össze felkészültségét a katasztrófavédelmi-, lakosságvédelmi-, tűzvédelmi-, és egészségügyi teszt kitöltésével, melyet gyakorlati feladatok megoldása követett. A feladatok között polgári védelmi táska összeállítása, az úgynevezett puttonytáskás fecskendővel célba lövés, puzzle kirakása és mocsárjárás is szerepelt.

A verseny, melyben a főszervező szervezeten kívül a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és a Magyar Tűzoltó Szövetség is közreműködik, három szintből áll.

A helyi fordulókat követően a területi (fővárosi, megyei) fordulók következnek, amiknek a legjobbjai az országos döntőben vehetnek részt.

A komlói forduló eredménye:

Általános iskolák:

I. helyezés: Mágocs Ált Isk.

II. helyezés: Szászvár Ált. Isk. I. csapata

III. helyezés: Hosszúhetény Ált. Iskola

Középiskolák:

I. helyezés: Pécsváradi II. Béla Középiskola I. csapata

II. helyezés: Pécsváradi II. Béla Középiskola II. csapata

III. helyezés: Kazinczy F. Szakközépiskola Iskola I. csapata

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 075 791 megtekintés

Videó: 48 304 593 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921223

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh