Már komlói társasházakban is olvashatók azok a közös képviselők által kifüggesztett táblák, melyek a lakókat figyelmeztetik a lépcsőházban elhelyezett éghető tárgyak, növények eltávolítására. A jogszabály ellen vétők akár milliós bírsággal is számolhatnak, amennyiben a Pécsi Katasztrófavédelemi Kirendeltség ellenőrzése során szabálytalanságot észlel.

Az ittas vezetéshez hasonlóan zéró toleranciát hirdettek meg a kérdésben, így egy virágcserépért akár 60 ezer forintos büntetést is kiszabhatnak az ellenőrök.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban eddig is szerepelt, hogy a menekülési útvonalakon ne helyezzenek el a lakók nagyobb tárgyakat, ráadásul az ablakokat a szellőzés miatt kell szabadon hagyni, mert ha a füst miatt kell nyitni az ablakot, akkor ezt akár egy virágcserép is megakadályozhatja. Ha a menekülési útvonalat leszűkítik az otthagyott tárgyak (babakocsi, kerékpár), az megnehezíti a menekülést és a tűzoltói beavatkozást is. A katasztrófavédelem helyszínre érkező szakembere mérlegelés nélkül dönthet bírságról, vagyis ha tapasztal ilyet, büntetnie kell.

A menekülési útvonalon lévő terek más célú használatát az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltséggel (tűzvédelmi hatóság) kell egyeztetni.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 745 843 megtekintés

Videó: 48 949 996 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031630

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh