Országos szinten zajlanak az előkészületek a kórházak állami kézbe adásáról.

Első ütemben január 1-jétől a fővárosi és a megyei kórházak kerültek a GYEMSZI fenntartása alá. A kormány szándéka szerint 2013. január 1-jéig pedig a városi kórházakat és a járóbeteg-szakrendelőket is átveszi az állam. A következő ütemben várhatóan 2012. május 1-jéig az összes aktív fekvőbeteg ellátást is nyújtó városi kórházak átvételére kerül sor.

A közelmúltban zajlott a Parlamentben a kórházak állami kézbe adásának általános és részletes vitája. Polics József polgármester, országgyűlési képviselő arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a terveknek megfelelően május 1-jén megtörténik a komlói intézmény átadása, ezzel kapcsolatban a napokban folytatott tárgyalásokat az Államkincstárral.

Az egyeztetéseken nem változtak a korábban kialkudott feltételek: a komlói kórházat érintő struktúraátalakítás után aktív ágyak maradnak az egészségügyi intézményben, az átalakítás során pedig fejlesztésekre is sor kerül, ami a betegek biztonságát szolgálja.

A fekvőbeteg-struktúra május 1-jéig megvalósuló változásával kapcsolatos javaslatait a GYEMSZI átadta az ágazati vezetésnek. A hivatal ennek megfelelően készíti el az ezekre vonatkozó határozatokat és működési engedélyeket.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 070 451 megtekintés

Videó: 48 298 811 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920537

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh