Bodrogi Éva és Marczi Mariann ad koncertet enCHANTé címmel a Csontváry Múzeumban október 11-én 18 órakor. A program különlegessége, hogy az antik görög világ nőalakjainak sorsaiból jelenít meg epizódokat.

A műsor egyik pillérét képezik a francia szimbolista költő, Pierre Louïs Bilitis költeményei alapján keletkezett Debussy és Kosma dalciklusok. Kosma (1905-1969) Párizsban élt magyar zeneszerző, Cannes-ban a legjobb filmzeneszerzőnek járó díjat nyerte el. Aki a Bilitis-versek keletkezéséről többet szeretne tudni, az a jelenleg a magyar mozikban is játszott Pajzán kíváncsiság (Curiosa) című francia kosztümös filmből megtudhatja. A humoros Eric Satie kabaré-kuplék a program végén századfordulós párizsi kávéházi hangulatot idéznek.

Fauré: Lydia
Duparc: Phidylé
Haydn: Arianna a Naxos
Debussy: Trois Chansons de Bilitis
Joseph Kosma: Les Chansons de Bilitis
Satie: Chez la Docteur, L'Omnibus Automobile, Allonz-y Chochotte

Fellépők:

Bodrogi Éva (szoprán, ének) – A londoni Guildhall School of Music and Drama-n szerezte meg előadó-művészi diplomáját, koncertezett többek között a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Concerto Budapesttel, az Erkel Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Vonósokkal, a  Musica Antiqua Austria-val, a Le Nuove Musiche-vel, a Solamente Naturalival, a Balti Államok Kortárs Zenekarával, fellépett az Ax-An-Provance, a Brno-i, a Bath-i, a Bartók Plusz Operafesztiválon. Több cd-felvételt készített a Naxos, a Hungaroton és a Musica Mundi Kiadó számára.

Marczi Mariann (zongoraművész, szólista és kamaramuzsikus) – 2002 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora tanszékének tanára. Évente 35-40 koncertet ad. Számos hazai és európai verseny díjnyertese, Magyarország koncerttermeiben, Európa csaknem összes országában és az USA-ban vendégszerepelt. 2013-ban készült első szólólemeze az Odradek Records lemezkiadó gondozásában Splinters címmel, magyar zongoraművekkel, melyet BBC Music Magazine Awardra is jelöltek. 2018-ban pedig második szóló albuma Past Visions címmel jelent meg, Schubert es Schumann művekkel.

enCHANTé – zenei utazás Bodrogi Évával és Marczi Mariannal, Csontváry Múzeum (Pécs, Janus Pannonius u. 11.) 2019. október 11., 18:00. Belépőjegy: 2500 Ft.

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 836 082 megtekintés

Videó: 49 014 030 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7042382

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh